UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада ввела нові санкції проти оборонного сектору Росії та Білорусі

Обмеження стосуватимуться також і 15 громадян України, які підтримують вторгнення РФ.

Уряд Канади ввів додаткові санкції проти юридичних та фізичних осіб, які пов’язані з оборонним сектором РФ і Білорусі. Також обмеження будуть стосуватися експорту передових технологій, які можуть покращити збройний потенціал країни-агресорки. Про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

У повідомленні на офіційному сайті політика йдеться про те, що нові санкції стосуватимуться шести фізичних та 46 юридичних осіб, пов’язаних із оборонним сектором Росії, та 13 урядовців, двох представників силового сектору і двох компаній з Білорусі. Обмеження стосуватимуться і 15 громадян України, що підтримують російську окупацію. 

Крім того, у Трюдо зазначили, що Канада буде боротися з пропагандистською війною, яку веде РФ на інформаційному фронті. Також терміново буде обмежено експорт передових технологій, які можуть посилити оборонний сектор Росії. Те ж саме стосується і торгівлі товарами розкоші. Аналогічні санкції введено і проти Білорусі.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Канада запровадила обмеження проти 1070 фізичних та юридичних осіб з РФ та Білорусі. Джастін Трюдо заявив, що з часом вони лише посилюватимуться.

Читайте також: Канада заблокувала активи РФ на 328 млн доларів

Раніше повідомлялося, що Канада ухвалила рішення про конфіскацію заморожених російських активів та їх передачу на потреби України.

Чи чекати нам на швидке покарання винних в агресії і тяжких злочинах? Та як кожен із нас може прискорити цей процес? Читайте у статті Гюндуза Мамедова «Коаліція справедливості: чи доведе Україна воєнних злочинців до лави підсудних у міжнародних судах?» у ZN.UA.