UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін зобов'яже "Нафтогаз" допустити Держаудитслужбу до перевірки

Перевірять діяльність компанії в 2017-2021 рр.

Кабмін на засіданні сьогодні планує зобов'язати "Нафтогаз" створити належні умови для проведення Державної аудиторською службою (Держаудитслужба) заходів по контролю фінансово-господарської діяльності компанії в 2017-2021 рр.

Контроль буде проведено в рамках виконання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 2 грудня 2019 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки".

Згідно з пояснювальною запискою, "Нафтогаз" зобов'язаний забезпечити допуск представників Держаудитслужби на свої господарські товариства, підприємства, філії та представництва. Всього необхідно перевірити 28 об'єктів.

Читайте також: "Нафтогаз" озвучив ціну газу для населення до кінця опалювального сезону

Собівартість видобутку кубометра газу на родовищах, якими управляє "Нафтогаз", становить близько 1 грн. Про це заявив головний виконавчий директор Нафтогазу Отто Ватерландер в інтерв'ю ЕП.

Однак в держкомпанії різко відреагували на цю заяву. Прес-служба Нафтогазу оприлюднила спростування слів Ватерландера про собівартість виробництва газу.

Раніше повідомлялося, що троє незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз" - Лескуа Бруно Жан Гастон, Людо Ван дер Хейден і Споттісвуд Клер Мері Джоан, а також два члени правління компанії - Отто Ватерландер і Петер Стефанус ван Леонова вирішили покинути компанію.

Голова наглядової ради «Нафтогазу» Клер Споттісвуд і члени наглядової ради Бруно Лескуа і Людо Ван дер Хейден подали у відставку на тлі конфлікту з головою правління Юрієм Вітренком.