UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін змінив правила обліку медичного канабісу: що контролюватиме держава та як

Ліки з медичного канабісу будуть продаватися у формі оральних крапель, капсул, дентальних паст.

Кабмін вніс зміни до постанови №857 щодо електронної інформаційної системи обліку та переміщення вирощених конопель для медичних цілей, а також продуктів їх переробки та лікарських засобів із них. Про це написав в Telegram представник уряду у Раді Тарас Мельничук.

Так, із постанови виключили пункт відносно обов'язкового внесення до електронної інформаційної системи обліку інформації про врожай конопель для медичних цілей; про транзитне перевезення рослин та продукції, виготовленої з них, а також щодо посадки рослин конопель та садивного матеріалу.

Однак в постанові містяться норми щодо зобовʼязання вносити в електронну інформаційну систему інформацію щодо приміщень, де фактично зберігається кожен обʼєкт обліку, категорії насіння та садивного матеріалу конопель та операцій зі збору та обробки рослинної сировини.

Уряд також розширив норми щодо відбору зразків рослин конопель та фасування готового лікарського засобу на інші об’єкти обліку тощо.

Читайте також: Сухорукова: «Коштів на медицину, як для воюючої країни, виділяють недостатньо. Є проблеми й з інструкторами з такмеду»

Ліки з медичного канабісу виготовлятимуться в умовах аптеки. Купити такі ліки можна буде лише за електронним рецептом, в якому буде вказуватись лікарська форма та дозування, назви діючих речовин, які входять до їхнього складу.

Очікується, що лікарські засоби з медичного канабісу будуть доступні пацієнтам у формі оральних крапель, твердих капсул, дентальних паст.