UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін затвердив зміни до Податкового кодексу на 60 млрд грн

Хочуть індексувати акциз та обмежити відшкодування ПДВ.

Уряд схвалив проект закону, яким вносяться зміни до Податкового кодексу. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів зі посиланням на документ.

Відзначається, що зміни спрямовані на збалансування бюджетних надходжень. При цьому збільшувати надходження до держбюджету будуть підвищенням ставок акцизного та екологічного податку, а також обмеженням бюджетних відшкодувань ПДВ

Припускають, що прийняття і реалізація положень законопроекту сприятиме додатковим надходженням до бюджету в розмірі понад 60 млрд грн на рік.

"Досягти цього ми плануємо шляхом: протидії схемам з ухилення від оподаткування, створення прозорого конкурентного середовища, підвищення ефективності використання економічних ресурсів країни", - пояснив міністр фінансів Сергій Марченко.

Що передбачає законопроект:

Як відзначили в Мінфіні, також пропонується звільнити від ПДФО кошти державної підтримки, які надаються підприємцям і громадянам не безпосередньо з бюджету, а від Фонду розвитку підприємництва або Фонду розвитку інновацій (державні програми Доступна іпотека 7% і Доступні кредити 5 7-9%).

Податковий кодекс надає уряду право внести в парламенту до 1 червня, при потребі, законопроект щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних розмірах (акцизного податку, екологічного податку та рентної плати) з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції.

Читайте також: Несплата податків та перевищення службових повноважень: ДФС проводить обшуки в "Київавтодорі"

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів планує збільшити податки, але не хочуть підвищувати загальнодержавні податки для громадян або підприємств, але дискусії тривають.

"Загальнодержавні податки ми підвищувати не плануємо - ті, що платить кожен громадянин або кожне підприємство. Щодо перегляду окремих акцизів, екологічних платежів, якихось зборів - зараз всередині Міністерства фінансів і профільних міністерств йдуть розрахунки і дискусії", - заявив Шмигаль.