UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін заслухає звіт голови Нацбанку про ситуацію на валютному ринку

Після короткочасної стабілізації за рахунок адміністративних заходів Нацбанку долар знову пішов вгору. Уряд заслухає доповідь Соркіна.

На засіданні уряду в середу, 12 лютого, буде заслухано інформацію голови Національного банку України Ігоря Соркіна про ситуацію на валютному ринку, повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

"На засіданні завтра уряд планує розглянути інформацію голови НБУ для того, щоб всебічно обговорити це питання", - сказала вона на прес-конференції.

За словами Богатирьової, після того, як стало відомо про зміну НБУ офіційного курсу гривні, МОЗ провів термінові наради з фармацевтами, виробниками ліків і дистриб'юторами з метою з'ясувати можливі ризики впливу валютних коливань на підвищення цін на ліки.

Котирування на міжбанківському валютному ринку у вівторок до середини торгів (13:30) зросли до 8,55-8,62 грн/долар, тоді як у фінальній частині торгів на день раніше вони становили 8,48-8,50 грн/долар.

Нагадаємо, що згідно з постановою НБУ від 6 лютого з 7 лютого юридичні особи та фізичні особи-підприємці можуть купувати валюту на міжбанку тільки на шостий операційний день після перерахування необхідних гривневих коштів.

Нацбанк з 7 лютого встановлює офіційний курс на основі курсу міжбанку. Так, 7 лютого офіційний курс склав 8,7080 грн/дол. До цього з 9 липня 2012 року курс знаходився на незмінному рівні 7,993 грн/дол. !zn

Читайте також:

У перші дні паніки на валютному ринку відтік депозитів з банків склав 7,2 млрд грн

Нацбанк у січні втратив ще 2,6 мільярда доларів резервів

Нацбанк знизив офіційний курс гривні до історичного мінімуму - 8,7 гривні за долар