UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін запровадив процедуру технічної інвентаризації нерухомого майна, яка насправді діяла в Україні завжди

Ухвалено постанову. У той же час, залишається чинною попередня Інструкція проведення технічної інвентаризації.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури заявляє про запровадження в Україні процедури проведення технічної інвентаризації нерухомого майна. Про це повідомляється у соцмережах міністерства.

"Запроваджено процедуру проведення технічної інвентаризації нерухомого майна. Відповідну Постанову було ухвалено Кабінетом Міністрів. Вводяться чіткі правила формування технічних паспортів та інших документів щодо нерухомості", - йдеться в повдомленні.

Жодних деталей ухваленого документу, окрім загальних фраз про прозорість та чіткість, в міністерстві не наводять.

Водночас, в Україні по сьогодні залишається чинною Інструкція про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна.

Дана інструкція була ухвалена в 2019 році на заміну Інструкції щодо порядку проведення технічної інвентаризації житлового фонду" (затвердженої наказом ЦСУ СРСР від 15.07.85 № 380) та Інструкції по технічній паспортизації жилих будинків державного і громадського фонду та фонду житлово-будівельних кооперативів у міській і сільській місцевостях України (затвердженої наказом Держжитлокомунгоспу України від 31.12.91 № 136).

Інструкція від 2019 року визначає механізм проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна всіх форм власності, що здійснюють суб'єкти господарювання, і діє на всій території України.

Навіть, якщо цей документ втратить чинність, говорити про те, що в Україні запроваджено процедуру проведення технічної інвентаризації нерухомого майна - щонайменше помилково.

Нагадаємо, чинна до сьогодні Інструкція зразка 2019 року передбачає, що: