UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін розгляне відчуження майна "Чорноморнафтогазу"

Уряд у середу розгляне законопроект про внесення змін до переліку об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації. Зараз цей перелік включає "Чорноморнафтогаз".

Кабінет міністрів має намір розглянути питання відчуження основних фондів ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз". Відповідний пункт міститься у порядку денному засідання уряду 15 січня, оприлюдненіому на веб-сайті Кабміну.

Окрім того, уряд у середу розгляне законопроект про внесення змін до переліку об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації. Зараз цей перелік включає "Чорноморнафтогаз".

Доповідачем з обох питань виступить міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Як відомо, "Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів. Підприємство також видобуває вуглеводні на родовищах, розташованих у Криму, експлуатує розташовані на півострові Глібовське ПСГ і магістральні газопроводи. 100% акцій ДАТ знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Компанія володіє найпотужнішим у Чорному морі буровим флотом, що включає чотири СПБУ (дві з них - п'ятого покоління: "Петро Годованець" та "Незалежність").

"Чорноморнафтогаз" у січні-листопаді 2013 року збільшив видобуток природного газу на шельфі Чорного і Азовського морів на 40,2% (на 424 мільйонів кубічних метрів) порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 1 мільярда 477,5 мільйона кубічних метрів.

"Чорноморнафтогаз" у 2012 році збільшив видобуток природного газу на 11,2% (на 118 мільйонів кубічних метрів) у порівнянні з 2011 роком - до 1,174 мільярда кубічних метрів. Видобуток нафти ДАТ у минулому році зріс на 1,7% - до 8,92 тисячі тонн, тоді як видобуток газоконденсату скоротився на 6,45% - до 62,77 тисячі тонн.

Програма розвитку "Чорноморнафтогазу" передбачає освоєння компанією до 2015 року семи нових родовищ та дооблаштування двох діючих, що виведе річний видобуток природного газу на рівень 3 мільярди кубічних метрів на рік. !zn

Читайте також:

"Чорноморнафтогаз" злив на тендері чергові 53 млн на геологію маловідомій фірмі

Кабмін скасував договір про спільну діяльність "Чорноморнафтогазу" з "Лукойлом"

"Нафтогаз" відмовився здати в оренду дочці "Газпрому" одну з "вишок Бойка"