UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін почав підготовку з добору кадрів для роботи в Криму та на інших деокупованих територіях

В уряді також визначили, хто матиме пріоритет при призначенні.

Уряд схвалив механізм формування резерву працівників для роботи на деокупованих територіях. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підсумками засідання Уряду 23 травня.

"Це дасть змогу забезпечити кадрами військові адміністрації й інші державні органи на деокупованих територіях", - зазначають у міністерстві.

Пріоритетне право під час призначення на посади матимуть такі громадяни:

– ветерани війни;
– внутрішньо переміщені особи;
– особи, які раніше займали ці посади;
– особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Перемогою все не завершиться, Україну чекає інший досить складний етап – начальник ГУР

Крім того, буде проводитись професійне навчання осіб, зарахованих до резерву.

"Такий принцип формування резерву відновлення дасть змогу у найкоротші строки після звільнення відновити роботу державних органів на деокупованих територіях та забезпечити їх прискорену реінтеграцію", - наголосили в Мінреінтеграції.

Читайте також: Дві третини роботодавців в Україні відчувають брак кадрів та планують підвищити зарплату працівникам в 2023 році

Також повідомляється, що подати заяву можна буде шляхом заповнення електронної анкети.

Далі Національне агентство України з питань державної служби розглядатиме заповнені анкети та перевірятиме професійну підготовку кандидатів.

Нагадаємо, на початку лютого віцепрем'єр-міністерка – міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вже заявляла, що в Україні починається формування кадрового резерву для роботи в Автономній Республіці Крим після деокупації півострова.