UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін планує компенсувати українцям частина комуналки

Профільні міністерства визначать відсоток відшкодування послуг ЖКГ за час карантину.

Держава може оплатити частину комунальних послуг за час вимушеного перебування українців на карантині. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на сьогоднішньому засіданні доручив профільним міністерствам визначити відсоток відшкодування.

"Держава повинна взяти на себе часткове відшкодування комунальних послуг, які зростуть у зв'язку з постійним перебуванням людей на самоізоляції у будинку", - підкреслив він.

Так, прем'єр доручив Мінсоцполітики, Мінфіну та Мінекономіки протягом трьох днів розрахувати суму коштів і визначити відсоток відшкодування частини комунальних платежів на час карантину в Україні. А також доручив визначити категорії громадян, які можуть отримати відшкодування.

Є ймовірність, що на відшкодування можуть розраховувати всі громадяни.

Рішення буде прийнято на позачерговому засіданні уряду.

Раніше повідомлялося, що найвища вартість комунальних послуг в Україні в місті Дніпро. З урахуванням всіх платежів, сім'я з трьох чоловік, які проживають цьому місті в будинку без лічильників, може заплатити за комуналку 3466 грн. Друге місце антирейтингу за Кропивницьким, де без тарифу на утримання будинку і постачання гарячої води, фінальний платіж - 3 379,13 грн. Третю позицію зайняли Суми – 3350 грн.

Про зростання послуг ЖКГ читайте в статті Андрія Ревенко для ZN.UA "Як ми живемо: наші житлово-комунальні платежі".