UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін несуттєво продовжив повноваження кількох членів наглядової ради "Укрзалізниці"

Повноваження продовжені не всім членам наглядової ради.  

Кабмін погодив продовження повноважень поточного складу наглядової ради "Укрзалізниці" (УЗ), збитки якої ростуть, на три місяці. Про це йдеться в розпорядженні КМУ №666-р від 18 червня 2021 року опублікованому на сайті Кабміну за вихідні.

"Обрати членами наглядової ради АТ" Українська залізниця "Шевки Аджунера і Андреаса Матьє в якості незалежних членів 20 червня 2021 року на термін до прийняття рішення Кабінетом міністрів України про обрання незалежних членів наглядової ради з кандидатур - переможців конкурсного відбору на посади незалежних членів наглядової ради, але не більше ніж на три місяці з дня набрання чинності цим розпорядженням ", - наголошується в тексті розпорядження.

Крім того, Кабмін обрав членами наглядової ради УЗ Сергія Лещенка та Олега Журавльова як представників держави - також строком не більше ніж на три місяці.

Договору зі згаданими особами продовжуються шляхом підписання з ними додаткових договорів поточним керівником "Укрзалізниці" - в.о. голови правління Іваном Юрик.

Раніше до складу наглядової ради "Укрзалізниці" як представник держави також входив Адомас Аудіцкас. Однак про продовження його повноважень у розпорядженні Кабміну нічого не сказано.

Читайте також: В "Укрзалізниці" кажуть, що опорні лікарні були готові приймати хворих з ковідом. У НСЗУ зазначають, що ситуація виглядає інакше

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 17 березня звільнив главу правління компанії Володимира Жмака за поданням наглядової ради і призначив в.о. глави Івана Юрика (діючий член правління УЗ), раніше вже обіймав цю посаду.

В середині квітня уряд прийняв рішення відібрати на конкурсі двох членів наглядової ради на вакантні місця. В даний час в наглядову раду входить п'ять осіб: три незалежних члена - екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер (глава наглядової ради), Андреас Матьє і Адомас Аудіцкас і два представника держави - радник міністра Олег Журавльов і екс-народний депутат Сергій Лещенко.