UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін не займається імплементацією законодавства ЄС в частині розвитку фондового ринку — експерт

Результат майже трирічної імплементації - нульовий.

Ніхто в Кабміні не відповідає за імплементацію законодавства ЄС саме в частині розвитку ринкових інститутів і фондового ринку, посилаючись, у свою чергу, то на Національну комісію з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР), якій Кабмін це доручив, то на Міністерство економічного розвитку і торгівлі. НКЦПФР ж на конкретне питання, адресоване в Кабмін (і, що логічно, переадресоване виконавцю НКЦПФР), про те, хто відповідальний за імплементацію, заявляє, що не знає, хто в Кабміні відповідає за імплементацію.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олександр Кошовий. За його словами, ніхто в Кабміні не знає навіть, чи давала в принципі згоду НКЦПФР на роботу по імплементації законодавства ЄС, що стосується роботи фондового ринку. Адже НКЦПФР - орган, підпорядкований президенту, і доручення КМУ виконує на свій розсуд.

"Справді були створені умови для повного розуміння міжнародними експертами законодавчої бази? І є порівняльні таблиці державною українською мовою для внутрішнього користування? Коли результат майже трирічної імплементації - нульовий, такі сумніви виглядають, погодьтеся, виправданими", - підкреслює експерт.

Детальніше про проблеми розвитку фондового ринку в Україні читайте у статті Олександра Кошового "Труднощі перекладу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".