UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін думає, як сприяти розвитку бізнесу, що виробляє українські товари

Уряд шукає методи підтримки українського виробника.

Уряд планує виділити з бюджету на стимулювання економічної активності та допомогу українському бізнесу понад 40 млрд грн. Таку заяву зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з Мінекономіки, Мінфіном, народними депутатами, представниками офісу президента.

Читайте також: Спрощена система оподаткування не має використовуватись великим бізнесом, але має право на життя – експерт

"Купівля українських товарів — це робочі місця, податки у бюджет, а отже — посилення армії та внесок кожного в перемогу", - сказав глава уряду.

Читайте також: В ЄС домовилися про реформування бюджетних правил 

Він додав, що держава хоче інвестувати у створення нових МСБ через грантову програму «єРобота», розширення пільгового кредитування, створення нових індустріальних парків тощо.

Раніше ми писали про те, що моделі штучного інтелекту порахували необхідний рівень середньої та мінімальної зарплат, а також прожиткового мінімуму в Україні. Очікувано, що існуючі показники не відповідають потребам українців. Нагадаємо, що наразі прожитковий мінімум становить 2920 грн, а мінімальна зарплата — 7100 грн.