UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін чекає пропозицій щодо складу правління "Нафтогазу"

Конкурс зі складу правління запланований на 23 березня 2019 року.

Кабінет міністрів очікує від наглядової ради НАК "Нафтогаз України" і Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) подання до 14 березня пропозицій про персональний склад правління компанії. Про це йдеться в постанові Кабміну за 6 березня 2019 року.

Заяви від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі щодо топ-менеджменту НАКу, приймаються протягом 30 календарних діб з моменту публікації оголошення про проведення конкурсу. Сам конкурс заплановано на 23 березня 2019 року, наголошується в документі.

Читайте також: Коболєв назвав незаконним рішення Кабміну і відмовився звільнятися з "Нафтогазу"

6 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін всупереч рішенням спостережної ради НАК "Нафтогаз України" вирішив не продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим і оголосити конкурс на заміщення посади голови правління "Нафтогазу".

Термін дії контракту з топ-менеджментом НАК закінчується 22 березня, і наглядова рада компанії ухвалила рішення про продовження контракту з Коболєвим на три роки. Гройсман неодноразово заявляв, що вважає зарплати керівництва "Нафтогазу" занадто високими.

Детальніше про плани спостережної ради "Нафтогазу", а також ознайомиться з відповідним документом можна в матеріалі Наталки Прудкої "Наглядова рада "Нафтогазу" вважає, що глава НАК повинен отримувати не менше 10 млн грн у місяць".