UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейська комісія виділить 335 млн євро на відновлення і реформи в Україні

Гроші надійдуть після підписання угоди.

Кабінет міністрів затвердив угоду, після підписання якої Україна має отримати 335 мільйонів євро допомоги від Європейської комісії. Кошти спрямують на відновлення країни та реформи, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

“Сьогодні [31 жовтня у Кабміні] затвердили угоду про фінансування програми “Підтримка Євросоюзу для відновлення та реформ”. Кошти будуть виділені після її підписання”, – заявив Шмигаль.

За словами прем'єра, гроші будуть спрямовані на відбудову інфраструктури, зокрема енергетичної, допомогу бізнесу, боротьбу з корупцією, захист природи та цифровізацію.

Читайте також: Дві країни Євросоюзу проти виділення Україні 50 мільярдів євро допомоги – ЗМІ

Як свідчать дані підрахунків Київської школи економіки (KSE), на кінець минулого року прямі збитки української інфраструктури через війну досягли $137,8 млрд.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз виділив Україні черговий транш макрофінансової допомоги в розмірі €1,5 млрд. Загалом бюджетна підтримка ЄС у 2023 році вже становить €15 млрд. Рада ЄС торік затвердила законодавчий пакет, який передбачав надання Україні впродовж 2023 року фінансової допомоги у розмірі 18 мільярдів євро.