UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС готується направити заморожені активи Росії на відновлення України — Bloomberg

Єврокомісія планує розглянути пропозицію Жозепа Борреля.

Європейський Союз розглядає можливість передачі заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України. Крім того, ЄС розглядає можливість випуску боргових зобов’язань для цієї ж цілі.

Як повідомляє Bloomberg, в середу, 18 травня, Єврокомісія виступить з пропозицією надання Україні 15 мільярдів доларів на покриття нагальних економічних потреб у короткостроковій перспективі (наступні 3 місяці). Разом з тим, на засіданні можуть попередньо обговорити ідею глави європейської дипломатії Жозепа Борреля, який раніше запропонував передати Україні підсанкційні російські активи. На думку чиновника, вони повинні бути використані для повоєнного відновлення країни.

Читайте також: Сенат США попередньо схвалив фінансову допомогу Україні у 40 мільярдів доларів

Раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв збільшити поставки зброї в Україну.

Кожен місяць війни обходиться Україні у 10 мільярдів доларів. Десь стільки всі наші регіони витратили за весь минулий рік. Тож, попри те, що починали цей рік ми із непоганими показниками, до таких видатків однозначно не готувалися. З якими проблемами зіткнулася українська економіка через російську агресію і як їх вирішувати розповідає Юлія Самаєва у матеріалі «Скільки грошей не вистачає Україні та де їх взяти».