UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄБРР надав 140 млн євро кредиту на ремонт теплоцентралі Києва

Київрада схвалила залучення кредиту на термін до 13 років.

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) затвердила кредит у розмірі 140 млн євро комунальному підприємству Київтеплоенерго в рамках програми Green City Framework-2 ( "Зелені міста-2"). Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на рішення ради директорів ЄБРР.

Київрада схвалила залучення цього кредиту на термін до 13 років в квітні 2021 року.

Наймасштабніший проект в рамках кредитної програми - установка на ТЕЦ-6 сучасного когенераційного обладнання. Також на ТЕЦ-5 планується будівництво конденсаційного економайзера.

Згідно з повідомленням, кредит буде розділений на два рівних транша і спрямований на забезпечення ефективної роботи теплоелектроцентралей (ТЕЦ) і котелень в Києві, підвищення надійності транспортування тепла, модернізації системи централізованого теплопостачання міста, підвищення якості послуг опалення та гарячого водопостачання, поліпшення виробничих і фінансових показників комунального підприємства, йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Дніпропетровській області розкрито схему про присвоєння 4,5 млн грн кредиту ЄБРР

Досить часто виникає питання: хто ще дає гроші в борг українським структурам на фінансування проектів соціального та економічного розвитку? Скільки дають цих грошей, чому і на яких умовах вони надаються.

За даними порталу IFIs projects, станом на 5 травня 2021 року поточний портфель МФО (в тому числі KfW і Euratom) складається з 41 проекти загальною вартістю 4,2 млрд дол. І 9,8 млрд євро, зокрема це: