UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як змінилися доплати військовим - постанова Кабміну

Грошова винагорода може становити до 100 тис. грн.

Кабмін оприлюдним інформацію про зміну порядку виплати, а також розміру додаткової винагороди для військовослужбовців. Тобто їм повернули доплати в 30 тис. грн, передбачили виплати для поранених бійців, інструкторів, курсантів та строковиків, йдеться в постанові уряду № 836 від 9 серпня.

Щодо виплати додаткової винагороди постанова застосовується з 1 червня 2023 року.

Військовослужбовцям, які у зв’язку з пораненням визнані військово-лікарською комісією обмежено придатними чи непридатними до військової служби, після перебування у розпорядженні відповідних командирів понад два місяці і до закінчення такого перебування щомісяця отримуватимуть додаткову винагороду в розмірі 20,1 тис. грн.

Також постановою встановлюються щомісячні доплати для військових, що несуть сторокову службу (6 тис. грн) та курсантів (2,35 тис. грн).

За новими правилами, на період дії воєнного стану додаткові щомісячні (пропорційно часу виконання відповідних завдань) виплати у 30 тис. грн передбачені для:

Додаткові виплати в розмірі до 50 тис. грн можуть отримувати:

Грошову винагороду в 100 тис. грн отримуватимуть:

Читайте також: Доплати до пенсії: скільки може отримати багатодітна матір

Право на отримання додаткової винагороди у розмірі 100 тис. грн мають також:

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни в Україні виплачували додаткову грошову винагороду військовим, які не беруть участь у бойових діях, у розмірі 30 тисяч гривень. Проте з 1 лютого 2023 року такі щомісячні виплати скасували.