UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інвестиції Китаю в країни ЄС досягли рекордних 23 млрд доларів

КНР найбільше інвестувала в європейські країни - Італію і Францію, і в США – в Нью-Йорку, Каліфорнії та Техасу.

Державні і приватні підприємства Китаю інвестували $ 23 млрд в європейські країни, а в США - $ 15 млрд, згідно зі звітом Baker & McKenzie, який публікує видання The Financial Times.

Таким чином, обсяг китайських інвестицій в Європу виріс на 28 % в порівнянні з $ 18 млрд в 2014 році, а вкладення в США – на 17 % порівняно з рівнем 2014 в $ 12,8 млрд.

Італія, яка зараз є однією з найслабших європейських економік, привернула найбільший обсяг інвестицій серед країн Європи, переважно завдяки угоді на $ 7,9 млрд між компаніями Pirelli і ChemChina. На другому місці знаходиться Франція з $ 3,6 млрд інвестицій.

У США найбільший обсяг китайських інвестицій припав на Нью-Йорка, Каліфорнії і Техасу. Так, китайські компанії інвестували $ 5,4 млрд в Нью-Йорк.

Читайте також: Саудівська Аравія має намір інвестувати $ 10 млрд в Україну - ЗМІ

Нагадаємо, валютные резерви Китаю в січні знижувалися третій місяць поспіль на тлі того, що центробанк КНР продовжує скидати долари на ринок для захисту юаня і запобігання ще більшого відтоку капіталу з країни.

Як пише Wall Street Journal, проблеми на біржі можуть підштовхнути Китай до агресивного націоналізму. Якщо економічне зростання не продовжиться, владі КНР доведеться шукати спосіб, як зміцнити підтримку народу.