UA / RU
Підтримати ZN.ua

Група "Нафтогаз" перерахувала до бюджетів країни 95 млрд грн

Група залишається найбільшим платником податків.

НАК "Нафтогаз" і разом з компанії, які входять до групи, в січні-листопаді поточного року сплатили до бюджетів різного рівня 94,8 млрд грн податків і зборів (включаючи залишок дивідендів за 2019 й). Про це повідомила прес-служба компанії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому надходження від групи склали 10% загальних доходів держбюджету за вказаний період, тобто група залишається найбільшим платником податків країни.

Читайте також: "Нафтогаз" озвучив ціни на газ в грудні

Раніше повідомлялося, що чистий консолідований збиток групи "Нафтогаз" за січень-вересень 2020 року склав 17,034 млрд грн в порівнянні з чистим прибутком 21,31 за аналогічний період минулого року.

Раніше ZN.UA писало, що з 1 серпня 2020 року поставки природного газу побутовим споживачам здійснюються на ринкових принципах (внаслідок припинення застосування механізму покладання спеціальних обов'язків). Крім того, в червні НКРЕКУ спростила процедуру зміни постачальника природного газу, а постачальником "останньої надії" терміном на три роки був визначений ТОВ "Газопостачальна компанія" Нафтогаз України ". Детальніше в матеріалі " Рік ринку газу: великі очікування, серйозні розчарування ".