UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін погодив членів наглядової ради «Центренерго»

Обрані незалежні члени НР та представники держави.

Акціонери ПАТ «Центренерго» вибрали нових членів наглядової ради для компанії. Кабмін погодив наглядову раду, йдеться в розпорядженні Кабміну.

"Безлепкіна Валерія Михайловича, Мужеля Олександра, Щекатурова Валерія Вячеславовича як незалежних членів та Кудіна Дениса Ігоровича, Готи Андрія Олеговича як представників держави", - йдеться в розпорядженні.

Перший заступник голови ФДМ Денис Кудін переобраний членом НР.

Гота в даний час очолює кабінет глави Офісу президента Андрія Єрмака. З грудня 2015 року по серпень 2020 року працював головним спеціалістом, першим секретарем з економічних питань посольства України в США. Обраний як представник ФДМ.

Мужель вказаний як засновник групи компаній, яка займається розробкою IT-технологій, торгівлею, управлінням комерційною нерухомістю і фінансовим посередництвом. Інвестбанкір раніше працював на різних посадах в ING, VTB Capital і Merrill Lynch. Обраний як незалежний директор.

Щекатуров вказаний як фізична особа-підприємець. Згідно з даними відкритих реєстрів, в даний час є бенефіціаром ТОВ "Паріде" і ТОВ "Глобус Істейт", які спеціалізуються на купівлі-продажу, оренди та експлуатації нерухомості. Обраний як незалежний директор.

Безлепкин раніше очолював "Харківгаз", також був директором департаменту ЖКГ Запорізької міськради. Обраний як незалежний директор.

Читайте також: ДТЕК і "Центренерго" будуть купувати американське вугілля

Раніше повідомлялося, що Фонд держмайна має намір продати Центренерго в кінці року, якщо Верховна Рада дозволить проведення великої приватизації.

Також аудиторська компанія Baker Tilly підтвердила, що боргові зобов'язання ПАТ «Центренерго» в кінці 2019 року перевищували вартість її активів на 1 млрд 403 млн гривень. Звіт незалежного аудитора оприлюднений на офіційному сайті компанії.