UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Єврокомісії анонсувала дев’ятий пакет санкцій проти Росії: які заходи до нього увійшли

Орган запропонував нові обмежувальні заходи, які ще має затвердити Рада ЄС.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила підготовлені пропозиції для дев’ятого пакету санкцій ЄС проти Росії. Відповідне відео опублікувала пресслужба органу в Telegram.

"Ті вісім пакетів санкцій, які ми затвердили станом на сьогодні, уже помітно впливають (на РФ - ред.). Але сьогодні ми посилюємо тиск на Росію за допомогою дев'ятого пакету санкцій", - заявила фон дер Ляєн.

Читайте також: ЄС домовився про запровадження стелі цін на російську нафту

У межах нового пакету пропонуються такі обмежувальні заходи:

Крім цього, Європейська комісія пропонує вилучити з ефіру та всіх інших платформ ще чотири пропагандистські канали. Також орган закликає ввести більше економічних санкцій проти енергетичного й добувного секторів РФ, зокрема заборону нових інвестицій у видобувну промисловість.

"Цей пакет доповнює повну заборону ЄС на імпорт нафти з Росії через море, що набула чинності цього тижня, а також обмеження світових цін на нафту, узгоджене країнами G7. Міжнародне співробітництво проти війни Росії ніколи не було сильнішим. Ми стоїмо твердо й ми стоїмо разом ", - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: ЄС «дав задню»: морський експорт російського вугілля знову на максимумі

Раніше повідомлялося, що Рада Європейського союзу ухвалила рішення про включення обходу введених блоком санкцій до списку кримінальних злочинів.