UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гетманцев прокоментував рішення Ради щодо відстрочення касових апаратів для ФОПів

Він розчарований рішенням депутатів.

Глава податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев назвав рішення депутатів щодо відстрочки касових апаратів для ФОПів "пачаллю". Про це він написав у Telegram.

"Ну що ж... останній акт балету РРО 2020 відіграно. Рішення прийнято. Печаль", - зазначив нардеп.

Раніше повідомлялося, що Рада прийняла законопроект № 4439-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій ". У першому читанні документ підтримали 320 народних депутатів, у другому - 319.

Як писало ZN.UA, в ситуації з введенням РРО держава хоче більше контролю, споживач наполягає на фіскальному чеку, а спрощенці категорично проти будь-якої фіскалізації. Без взаємних поступок в трикутнику держава-споживач-бізнес проблему не вирішити. На які поступки має піти парламент і підприємці і чому читайте в статті Сергія Следзя "Фіскальна рівняння для Гетманцева".