UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсекретар НАТО назвав суму військової допомоги, яку отримала Україна цього року

Україна за півроку отримала половину допомоги від обіцяного обсягу.

Країни НАТО, які обіцяли Україні військову допомогу на суму 40 мільярдів євро на поточний рік, впевнено просуваються на шляху виконання фінансових зобов’язань. У першій половині року вони надали половину з цієї допомоги - 20,9 мільярда євро. Про це у Брюсселі під час спільної з президентом Володимиром Зеленським пресконференції заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо, що ми продовжуємо доставляти військову підтримку для України. Я хочу оголосити - союзники добре просунулися на шляху виконання фінансових зобов’язань, взятих у Вашингтоні. Військова допомога на 20,9 мільярда євро була доставлена у першій половині цього року, тож ми на шляху до виділення 40 мільярдів. НАТО продовжує працювати з Україною та просувати її ближче до Альянсу», - сказав керівник НАТО.

Читайте також: G7 підтримала Київ на шляху до ЄС та НАТО

Раніше президент Парламентської Асамблеї НАТО та конгресмен США Джеррі Конноллі заявив, що пропозиція Володимира Зеленського замінити американських військових у Європі на військовослужбовців ЗСУ є "недоречною".

Про те, чому трохи прочинилося вікно можливостей і якими є перспективи України в НАТО — читайте в статті Володимира Кравченка "Запрошення України до НАТО. Чи увірветься вітер змін у кватирку можливостей".