UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек ООН та президент Туреччини обговорили шляхи розблокування українського зерна

Ситуація залишається невирішеною, Українська держава не може проводити транспортування зерна, зважаючи на блокування з боку рф в акваторії Чорного моря.

Генсек ООН та президент Туреччини провели телефонну розмову щодо розблокування експорту українського зерна. Про це повідомляє директорат з комунікацій адміністрації Реджепа Ердогана.

Спільні зусилля щодо експорту українського зерна через Чорне море стануть фактором запобігання світовій продовольчій кризі, зазначають на сайті відомства.

Читайте також: Світу загрожує голод, якщо Росія не зніме блокаду з українських портів - Кубраков

“Президент Ердоган заявив, що продовжує пропонувати своїм колегам відновити мирні переговори і завершити війну дипломатією», - мовиться в повідомленні. Судячи з усього, йдеться про президентів України та рф Зеленського та путіна.

Читайте також: Війна проти України кинула виклик міжнародному порядку, заснованому на євроатлантичній безпеці – Ердоган

Нагадаємо, на тлі широкомасштабної війни, яку Кремль розв’язав 24 лютого, експорт зерна з України неабияк ускладнився. Особливо ситуація впливає на країни з не найвищим рівнем економічного розвитку з Азії та Африки.

Наразі ситуація залишається невирішеною, Українська держава не може проводити транспортування зерна, зважаючи на блокування з боку рф в акваторії Чорного моря.

Україна забезпечує 10% світового експорту пшениці, має хороші позиції з ячменю, але із понад 30 нетто-імпортерів пшениці, залежних від двох країн — України та РФ, жоден не виступив з протестом проти війни, а нишком поїхала в інші країни домовлятися. Про це йдеться в матеріалі на ZN.UA Лариси Гук, та Сергія Следзя "У перегонах за призове місце в забезпеченні світу харчами чи не забуде Україна нагодувати своїх громадян…".