UA / RU
Підтримати ZN.ua

ГТС України готова до опалювального сезону

Ремонтні та підготовчі роботи проведені на всіх об'єктах газотранспортної системи, крім тих, що розташовані на контрольованих проросійськими бойовиками територіях.

ГТС України підготували до зими

Оператор газотранспортної системи ПАТ "Укртрансгаз" завершив підготовку ГТС України до осінньо-зимового періоду.

Як повідомили в прес-службі компанії, роботи проведені на всіх об'єктах, крім тих, які знаходяться на контрольованих бойовиками "ДНР" і "ЛНР" територіях в Луганській і Донецькій областях.

На підготовку ГТС до зими витрачено на сьогоднішній день 330,7 млн грн (близько $ 25 млн) при запланованих на весь період підготовки 557,4 млн грн.

"Укртрансгаз" також повідомив, що друге найбільше в Україні Богородчанське підземне сховище газу (ПСГ), яке розташоване в безпосередній близькості до кордону з Європою, заповнене на 99,5% (2,29 млрд. куб. м).

Богородчанське ПСГ розташоване на західному кордоні України і є останнім сховищем на шляху транспортування російського природного газу в країни Європи, що виводить його в ряд стратегічно важливих європейських підземних газосховищ.

Всього в 12 з 13 українських ПСГ вже закачано понад 16,7 куб. м блакитного палива, що становить 54% від загальної активної ємності.

Як повідомлялося, в Україні в цьому році опалювальний сезон почнеться з 1 листопада.!zn