UA / RU
Підтримати ZN.ua

Група компаній "Епіцентр" придбала мережу будівельних гіпермаркетів "Нова Лінія"

Контрольний пакет акцій рітейлера будівельних матеріалів "Нова Лінія" був проданий компанії "Оферент", що входить в групу компаній "Епіцентр". Сторони не коментують умови угоди, посилаючись на конфіденційність.

Компанія Dragon Capital Investments Limited продала контрольний пакет акцій великої мережі будівельно-господарських гіпермаркетів формату ПРАТ "Нова Лінія" венчурному фонду "Оферент", що входить до групи компаній "Епіцентр", яка є найбільшим гравцем ринку з однойменною мережею гіпермаркетів.

Як йдеться у повідомленні інвестиційної компанії "Драгон Капітал" у четвер, 31 жовтня, сторони не коментують умови угоди, посилаючись на конфіденційність.

Продавець уточнює, що на позачергових зборах акціонерів ЗАТ "Нова Лінія" було прийнято рішення про зміну членів наглядової ради компанії, а також затверджено в новій редакції статут та внутрішні положення компанії.

Крім того, з 1 листопада 2013 року до виконання обов'язків генерального директора компанії замість Баранова Є.М. приступить Борис Артарі-Колумб, що до недавнього часу обіймав посаду регіонального директора ТОВ "Епіцентр К", йдеться в повідомленні.

"Ми задоволені результатом своєї інвестиції в "Нову Лінію"... На даному етапі ми дійшли висновку, що подальший ріст і розвиток компанії будуть найбільш ефективні в руках стратегічного інвестора", - наведено в документі коментар керуючого директора "Драгон Капітал" Томаша Фіали.

За словами представника покупця Юрія Симоненка, для групи компаній "Епіцентр" придбання "Нової Лінії" - наступний виток стратегічного розвитку бізнесу. "Ми впевнені, що це зміцнить лідируючі позиції групи "Епіцентр" на ринку DIY-рітейлу, дозволить посилитися в новому форматі", - сказав він.

"Нова Лінія" - перша всеукраїнська мережа гіпермаркетів формату DIY і Home Improvement. Перший гіпермаркет відкритий у Києві в 2001 році, а в даний момент мережа включає 16 гіпермаркетів по всій Україні загальною торговою площею понад 230 тис. кв. м.

Інвесткомпанія "Драгон Капітал" стала співвласником "Нової лінії" в 2002 році, а в 2004-му до складу акціонерів увійшла інвесткомпанія East Capital (Швеція).

Чистий дохід ПАТ "Нова лінія" за підсумками 2012 року знизився на 7,2% - до 2,53 млрд грн, а чистий збиток збільшився вдвічі - до 32,4 млн грн. Роком раніше чистий прибуток рітейлера знизився на 1,2%, а чистий збиток скоротився у 5,5 рази.

Група "Епіцентр" з 2003 року розвиває мережу однойменних будівельно-господарських гіпермаркетів в Україні, належить народному депутату від Партії регіонів Олександру Герезі та його дружині, секретарю Київради Галині Герезі.

Головна компанія групи "Епіцентр К" у 2012 році збільшила товарообіг на 20% - до 17 млрд грн. !zn

Читайте також:

Герега купує "Нову лінію"

Герега розповіла про історію "Епіцентру" і про підтримку Ющенка

Депутати Київради звільнили Гереги від сплати 10 млн грн

Олег Медведєв Герезі: Можливо, "Епіцентру" потрібен захист від "акціонера з Макіївки чи Єнакієвого"