UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман прокоментував зниження норм споживання газу для населення

В уряді вважають своє рішення справедливим.

Кабінет міністрів знизив норму споживання газу для населення без лічильників до 3,28 кубометра на людину. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ході наради 5 березня.

"Це справедлива норма споживання", - зазначив він.

Згідно з рішенням уряду, норма споживання газу при відсутності лічильника знижена з 3,29 кубометрів до 3,28 кубів на одну людину для домогосподарств з газовою плитою й централізованим гарячим водопостачанням (ЦВГ).

Раніше в уряді заявляли, що мають намір повернути для споживачів без лічильників знижені норми споживання газу, які були скасовані судовим рішенням в кінці минулого року.

Касаційний адміністративний суд Верховного суду наприкінці листопада 2018 року скасував дію встановлених постановою (яке було прийнято з порушенням регламенту) Кабміну №203 норм споживання природного газу для побутових споживачів без лічильників. Замість них вступили в силу попередні (встановлені постановою уряду №619 від 8 червня 1996 року в редакції від 1 жовтня 2014 року), завищені в два-три рази норми.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробило і оприлюднило новий документ про норми споживання газу для побутових споживачів без лічильників. При цьому міністерство запропонувало підняти ціну на газ для споживачів без лічильників.