UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гончарук назвав главі МЗС Латвії чотири пріоритети українського уряду

Едгарс Рінкевичс запевнив українського прем'єра, що Латвія залишатиметься надійним партнером України на шляху євроінтеграції.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук назвав пріоритетами українського уряду приватизацію держпідприємств, відкриття ринку землі, демонополізацію енергетичного ринку і розвиток інфраструктури. У ході зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом 7 жовтня прем'єр ознайомив співрозмовника з основними положеннями програми уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Гончарука, протягом найближчих п'яти років уряд планує відновити 24 тисячі км доріг, побудувати п'ять морських портів і 15 аеропортів.

Прем'єр-міністр звернув увагу Рінкевичса, що програма дій уряду передбачає європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Той, у свою чергу, запевнив, що Латвія залишатиметься стратегічним партнером України в контексті європейської інтеграції. Він також позитивно оцінив готовність міністра юстиції і генпрокурора України активно захищати права іноземних інвесторів і створювати сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні.

Рінкевичс повідомив, що Латвія продовжить реалізацію програм лікування та реабілітації українських військовослужбовців, зокрема тих, хто пройшов через полон.

Як повідомлялося, 4 жовтня Верховна Рада схвалила п'ятирічну Програму діяльності уряду.

Серед іншого програма передбачає зростання економіки на 40%, створення 1 млн робочих місць, залучення 50 млрд доларів прямих іноземних інвестицій тощо.

"Свої програми уряду не виконують ніколи, мета їх оприлюднення - це, скоріше, декларація загальних напрямів роботи. Команда Гончарука... довела ці декларації до абсурду. Проблема не в тому, що цілі недосяжні... Проблема в тому, що ніяких конкретних кроків для досягнення цих цілей в програмі немає, як і обґрунтування доцільності задуманого. Просто гасла: людей народжуватиметься більше, ніж помиратиме; буде побудовані 15 аеропортів; рівень забруднення знизиться на 20% тощо. Й у цих гаслах іноді трапляються якісь кількісні орієнтири, але часто вони взагалі відсутні. Уряд просто "збільшить", "знизить", "розширить", "звузить", "поліпшить" і "максимально наблизить". Уряд просто обіцяє нам перетворення Васюков на центр земної кулі і міжпланетного сполучення", - пише економічний оглядач DT.UA Юлія Самаєва.

Детальніше з аналізом програми уряду можна ознайомитися в статті Юлії Самаєвої "Нью-Васюки Гончарука" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".