UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головою "Укрспирту" може стати литовець Ліпскіс - ЗМІ

Четверта спроба обрати нового главу "Укрспирту" стала протистоянням між двома міністерствами - Мінекономіки та Мінагрополітики.

Першим претендентом на місце керівника державного "Укрспирту" і вже фактично переможцем є литовець Арвідас Ліпскіс, пише "Лігабізнесінформ" з посиланням на джерела. Він уже збирає команду для роботи, повідомляючи потенційних співробітників, що його вже запросили, розповів виданню один з кандидатів.

Ліпскіс вже працював в "Укрспирті", очолюючи комерційний відділ. Співрозмовники видання кажуть, що Липскис досить близько знайомий і з директором-втікачем Михайлом Лабутіним. А колишній керівник "Укрспирту" Роман Іванюк, будучи незадоволеним його роботою, звільнив Липскиса.

Ще одним фіналістом, за даними видання, став Олександр Левчук. У спиртовій промисловості він не працював: "Він працював в компанії "Тетра-Пак", а також в декількох агрокомпаніях і харчової промисловості - "Русагро", "Кернел", "Кока-Кола Беверіджиз Україна", "Вітмарк-Україна", - говорить співрозмовник.

Третім фіналістом повинен був стати грузин Давид Ломджарія. Однак з фінішної прямої цей претендент зійшов - його не влаштував рівень оплати праці, пише Лігабізнесінформ.

За даними видання, ще одним потенційним кандидатом на посаду глави "Укрспирту" може стати радник міністра агрополітики Олексія Павленко Олексій Зубрицький, або 66-річний Віталій Сосницький, який займав у 2000-х роках посаду заступника директора Укрспирту.

При цьому співрозмовники видання запевняють, що Сосницький - людина Ігоря Кривецкого, реального спонсора та неформального лідера партії Свобода.

Главу "Укспирта" не можуть призначити вже більше ніж рік. На фінальному етапі другого конкурсу один з кандидатів на пост глави держпідприємства "Укрспирт" Роман Іванюк відкликав свою кандидатуру з конкурсу. Після цього міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що конкурс на посаду глави "Укрспирту" буде знову перезапущений.

Як пише видання, у понеділок, 11 квітня, має відбутися засідання номінаційного комітету, у ході якого комісія могла обрати потенційного претендента на крісло голови монополіста. Однак цього не сталося - засідання перенесли. Причиною такого рішення, ймовірно, стало протистояння між двома міністерствами - Мінекономіки, яке проводить конкурс після трьох невдалих спроб Мінагрополітики, і, власне, аграрного міністерства, яке обурений відсутністю інформації про конкурсантів та їх конкурсних пропозицій.