UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МВФ назвала основні ризики для зростання світової економіки

У Крістін Лагард погані новини.

Вплив економічних і геополітичних ризиків матиме негативний ефект на світову економіку. Її зростання доведеться переглянути з незначним зниженням. Таку думку висловила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард на форумі в Нью-Йорку.

"Найімовірніше, ми переглянемо це (прогноз економіки, – ред.) з невеликим зниженням", – констатувала глава Фонду.

За словами Лагард, невелике зростання буде зберігатися, а в світовому масштабі можна говорити про певний баланс, але погана новина полягає в тому, що нинішнє зростання є недостатнім.

У зв'язку з цим Лагард назвала три фінансових ризики: суттєві зміни в моделі економічного зростання Китаю, падіння товарних цін, а також фінансові обмеження.

У той же час, за її словами, існують геополітичні ризики, які тягнуть за собою великі економічні наслідки. "Це цілий спектр – від тероризму, кризи біженців, пандемії, конфліктів до інших видів погроз", – зазначила Лагард.

Раніше глава МВФ заявила, що очікувана "ротація зростання" від країн, що розвиваються, до розвинених, так і не відбулася, тоді як негативні фактори проявляються все значніше.

На думку Лагард, з економічної точки зору можна говорити про кризову спадщину в розвинених країнах, підвищену уразливість emerging markets, уповільнення зростання світової торгівлі, підвищення ринкової волатильності, зрослі ризики світової фінансової стабільності.