UA / RU
Підтримати ZN.ua

General Motors зупинить виробництво в Росії на два місяці

Найбільший американський автовиробник відреагував на девальвацію рубля.

Найбільша американська автокорпорація General Motors (GM) прийняла рішення на два місяці зупинити виробництво автомобілів в Росії.

Офіційний представник GM в Європі повідомив, що причиною нестійкий курс рубля і пов'язане з цим зростання цін на кінцеву продукцію. Тому що випускає автомобілі Chevrolet Cruze, Opel Astra і Chevrolet Trailblazer завод у Санкт-Петербурзі буде закритий з середини березня до середини травня 2015 року, повідомляє агентство Reuters.

Обсяги збуту GM в Росії в 2014 році впали на 26% до 258 тисяч автомобілів. В той же час обсяги збуту всіх автовиробників на російському ринку знизилися на 10,3%. У 2015 році галузевий союз прогнозує зниження продажів в Росії на 24%.

Раніше повідомлялося, що слідом за Alcoa, що продає завод у Білій Калитве, від російських активів позбавляється ArcelorMittal Лакшмі Міттала.

36% німецьких фірм, що ведуть бізнес у Росії, скасували свої проекти через введення санкцій. 41% німецьких компаній заявив про зниження інвестицій в РФ, а 28% планують звільнити російських співробітників компаній.