UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фондовий ринок і накопичувальні пенсії запустять паралельно - Шмигаль

Кабмін уклав меморандум про створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу і товарних ринках.

Паралельно з другим рівнем накопичувальної пенсійної системи буде запускатися і фондовий ринок. Про це повідомив в Facebook прем'єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи економічні підсумки тижня.

Він зазначив, що уряд, ЄБРР, ACC і USAID уклали меморандум про створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу і товарних ринках.

"Це важливий крок для створення Фондового ринку в Україні. Наші громадяни отримають нові можливості у вигляді фінансових інструментів для заощадження та інвестування. Бізнес отримає довгостроковий і дешевший ресурс для розвитку власних підприємств. Підвищиться рівень прозорості та якість корпоративного управління. Держава отримає збільшення інвестицій - нові робочі місця - економічний розвиток ", - підкреслив Шмигаль.

Він повідомив, що в рамках концепції створення Фондового ринку планується розвиток товарної біржі, де буде проходити торгівля сільськогосподарською продукцією, енергетичними товарами і т. П.

"Створення спільно з інституційними інвесторами та міжнародними партнерами єдиного товарного ринку дозволить залучити до нього значно більше іноземних гравців, від чого точно виграє український бізнес і держава", - написав Шмигаль.

Читайте також: Радник Єрмака очолив Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку

Як писало ZN.UA, активізація дій навколо ринку капіталів збіглася із закінченням повноважень батьків-засновників філософії «відсутності фондового ринку». Тому нескладно зрозуміти свіжі сентенції прем'єра про те, що він вважає відсутність фондового ринку в Україні економічним злочином.

Детальніше читайте в статті Олександра Кошового - "Змова невігласів".