UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фонд гарантування вкладів ліквідує банк Курченка

У вкладників є півтора місяці, щоб звернутися для отримання гарантованої суми коштів.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 21 травня почав процедуру ліквідації "Реал Банку". Як повідомляє прес-служба фонду, відповідне рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації прийняв Національний банк України своєю постановою №295 від 21 травня.

Уповноваженим на ліквідацію "Реал Банку" призначено Владислава Кадирова, який раніше працював тимчасовим адміністратором банку.

Згідно з повідомленням ФГВФО, для отримання коштів вкладники банку з 28 травня по 9 липня включно можуть звертатися в установи "Укрсиббанку", який є агентом фонду, для отримання гарантованої суми відшкодування за вкладом. Для отримання відшкодування вкладникам необхідно пред'явити паспорт та ідентифікаційний код.

Виплати після цієї дати будуть проводити на підставі індивідуальних письмових звернень до Фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи в Єдиний державний реєстр юридичних осіб.

Відшкодування також виплачуватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності. Для отримання коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям спочатку необхідно звернутися в сам "Реал Банк".

Вимоги кредиторів банку приймають протягом 30 днів з дня опублікування в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" оголошення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Читайте: СБУ: Курченко злочинним шляхом купив ФК "Металіст", UMH group, Одеський НПЗ і мережу АЗС в Німеччині

Нагадаємо, Фонд гарантування ввів тимчасові адміністрації в "Реал Банк" і "Брокбізнесбанк" 3 березня на підставі рішень Нацбанку про визнання цих банків неплатоспроможними. Ключовим інвестором "Реал Банку" є власник "Брокбізнесбанку", що належить групі компаній ВЕТЕК Сергія Курченка.

"Реал Банк" працює на ринку України з 1990 року і входив до групи невеликих фінустанов. !zn

Читайте також:

Прокуратура Швейцарії підтвердила, що активи Януковича заморожено

На рахунках Курченка заарештували 700 млн грн

Курченко розповів, як заробив свій багатомільйонний капітал