UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фонд Держмайна звітує про рекордну кількість учасників в аукціонах

Очільник Фонду вважає, що це результат ефективної роботи.

За перші п’ять місяців поточного року участь в аукціонах Фонду Державного майна взяли 999 учасників. Як повідомив глава ФДМУ Віталій Коваль, це найвищий показник в історії Фонду.

Середня  кількість учасників онлайн-аукціонів склала 5,34.

“Для порівняння, у вересні-грудні 2022 року середня кількість учасників становила 3,54. А у 2023 році - 4,8", –  зазначив очільник ФДМУ.

Віталій Коваль вважає,  що такий результат є заслугою Фонду держмайна.

“Позитивна динаміка свідчить, що ФДМУ працює на засадах чесних та конкурентних торгів в електронній системі «Прозорро.Продажі». А сама приватизація, як ніколи, на часі. Купуючи державні об'єкти сьогодні, ви зробите свій вклад у Перемогу. Адже кошти йдуть до держбюджету, із якого фінансуються Сили Оборони”, – зазначив він.

Читайте також: Одеське житло колаборанта Сальдо та російського олігарха продали з торгів за 7 млн грн

Як повідомлялось, у травні Вищий антикорупційний суд підтримав позицію прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та заочно арештував колишнього голову Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка. Його підозрюють у тому, що він очолював злочинне угрупування, яке упродовж 2019 – 2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів держпідприємств, серед яких найпотужніше хімічне підприємство України АТ «Одеський припортовий завод» та один з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».