UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фонд Держмайна готує до приватизації Дрогобицьку солеварню, яка безупинно працює уже понад 700 років

ФДМУ сподівається знайти інвестора, який зрозуміє історичну цінність підприємства

Фонд державного майна України оголосив, що Дрогобицька солеварня - одне з найстаріших підприємств України, яке безперервно працює з 1250 року, буде направлена на приватизацію.

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Читайте також: Фонд держмайна підготував до приватизації спиртовий комбінат на Полтавщині

Причина приватизації - необхідність розвитку підприємства.  Таким чином, комплекс державного підприємства “Солевиварювальний дрогобицький завод” включено до переліку об’єктів, які підлягають приватизації.

Дрогобицька солеварня – найстаріше підприємство України, яке продовжує виварювати сіль за автентичною середньовічною технологією уже понад 700 років. Через війну в країні, тепер це єдиний виробник харчової солі в Україні. Сьогодні, це підприємство – не просто промисловість, а й місце, яке розвиває туризм в регіоні.

Це дуже цікавий промисловий майданчик. До єдиного майнового комплексу підприємства входить 9 пам’яток архітектури місцевого значення. Відповідно до Закону України “Про охорону культурної спадщини” пам’ятка може бути приватизована лише за умови укладення майбутнім власником з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронного договору на пам’ятку. Саме тому укладення охоронного договору буде умовою приватизації єдиного майнового комплексу підприємства, відзначили в ФДМУ.

Читайте також: У Китаї виявлені залишки солеварні віком дві тисячі років

Торги відбудуться на електронній платформі “Прозорро.Продажі”.

"Наша мета – знайти таких інвесторів, які не лише збережуть історичну спадщину, а й оновлять підприємство", - підкреслили у Фонді держмайна.