UA / RU
Підтримати ZN.ua

Fitch знизило рейтинг Києва до дефолтного рівня

Довгостроковий рейтинг знижений внаслідок прострочення платежу за єврооблігаціями на 250 мільйонів доларів.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті Києва з переддефолтного рівня "C" до дефолтного рівня "D".

Як повідомляється в прес-релізі Fitch, довгостроковий рейтинг знижено внаслідок прострочення платежу за єврооблігаціями на 250 мільйонів доларів, а також з урахуванням майбутнього прострочення за євробондами на суму в 300 мільйонів доларів.

Нагадаємо, 8 жовтня Київська міська рада прийняла рішення про введення тимчасового мораторію на виплати за зовнішніми боргами міста з 6 листопада. Дану ініціативу підтримали 90 київських депутатів.

В результаті 9 жовтня Fitch відреагувала на рішення київської влади, знизивши рейтинг столиці до рівня "обмежений дефолт".

Примітно, що агентство прогнозувало практично неминучий дефолт Києва ще у вересні.

Зазначимо, в серпні керівництву України вдалося досягти домовленості з кредиторами щодо списання 20% державного боргу (або 3,8 мільярдів доларів). Варто очікувати, що будь-які пропозиції про реструктуризацію заборгованості призводять до зниження рейтингу кредитними агентствами. Наприклад, у серпні Fitch знизило кредитний рейтинг України до рівня "С", що свідчить про неминучість дефолту.