UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФГВФО нарахував фінансових розкрадань в банках-банкрутах на 600 мільярдів

З числа всіх кримінальних справ до суду доведено менше 1%.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав у правоохоронні органи понад 5,4 тисяч заяв про кримінальні правопорушення в неплатоспроможних банках на загальну суму понад 607,5 млрд грн. Про це повідомив заступник директора-розпорядника фонду Віктор Новіков на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

За його словами, з числа всіх кримінальних справ до суду доведено менше 1%.

"На жаль, активність правоохоронців у розслідуванні встановлених фактів залишає бажати кращого – до суду доведено менше 1% справ", - сказав він.

Також Новіков повідомив, що фонд вживає заходів для відшкодування збитків збанкрутілих банків зі пов'язаних з ними осіб. Зокрема, фонд подав позови проти 31 пов'язаних осіб банку на загальну суму 66,4 млрд грн.

За даними ФГВФО, оцінна вартість активів ліквідованих банків у його управлінні становить 90,203 млрд грн, або всього 17% їх балансової вартості в розмірі 527,056 млрд грн.

Більшість активів банків в управлінні фонду, або 58%, представлені кредитами, 26% припадає на нараховані відсотки в період тимчасової адміністрації та ліквідації банків, 16% - інші активи.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк очікує в 2018 році рекордний прибуток банківської системи. За підсумками десяти місяців поточного року банки отримали близько 15 млрд гривень чистого прибутку.