UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФДМ шукає радників для продажу шести великих держпідприємств

Оголошений конкурс на радників з продажу ОГХК, ОПЗ, "Електроважмашу", "Індар", "Президент-готелю" і вугільної "Краснолиманській".

Фонд держмайна (ФДМ) України оголосив перші шість конкурсів з відбору радників для надання послуг щодо підготовки до приватизації та продажу пакетів акцій шести з 22 підприємств, схвалених урядом до приватизації в поточному році. Про це оголошено в газеті "Відомості приватизації" в понеділок, 25 червня.

ФДМ шукає радників для продажу 100% ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), 70,7016% ПРАТ "Індар", 100% ПАТ "Президент-готель" (усі – Київ), держпідприємств "Вугільна компанія "Краснолиманська" (р. Родинське, Донецька обл.) і "Завод "Електроважмаш" (Харків), а також 99,5667% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ, р. Південне, Одеська обл.).

Заявки на участь в конкурсах з "Індару", "Президент-готелю", ОПЗ приймаються до 20 липня включно, перші етапи конкурсів призначені на 26 липня, а другі – на 30 липня.

У разі ОГХК, "Краснолиманській" і "Електроважмашу" претенденти на статус радника можуть подати заявки до 23 липня, а конкурси пройдуть у два етапи 27 липня та 31 липня.

У всіх випадках фіксований розмір оплати послуг раднику встановлений до 0,5% вартості активів підприємства, а в разі продажу об'єкта розмір змінної частини становить до 2% від вартості проданого об'єкта приватизації, зазначається в документах.

Повідомлялося, що в травні уряд на черговому засіданні затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, в який увійшли 26 підприємств, у тому числі п'ять обленерго, "Центренерго", Одеський припортовий завод, "Турбоатом", Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК), Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) і "Сумихімпром". З 26 об'єктів 18 вже знаходяться в управлінні Фонду держмайна.

2 березня президент України Петро Порошенко підписав закон про приватизацію, 7 березня документ набув чинності. Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації, вимоги до їх покупців та обмеження щодо їх участі у приватизації, і відповідальність за недостовірність та неповноту наданих документів.

Детальніше про проблеми приватизації читайте у статті Павла Фролова "Приватизація по-новому: чергові зміни, чергові ризики" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".