UA / RU
Підтримати ZN.ua

Електронними сервісами Пенсійного фонду користуються понад 13 млн осіб при 10,7 млн пенсіонерів в країні

У ПФУ пояснили, як так вийшло.

Станом на лютий 2023 року на вебпортал електронних послуг Фонду було зареєстровано 13 мільйонів осіб, при тому, що кількість пенсіонерів в країні на цей же час складала 10,7 млн осіб. Про це пише Віктор Конєв у своїй статті на ZN.UA - "Пенсії діджиталізуються. Але від пенсіонерів, як і раніше, вимагають пред'являти папери та писати заяви від руки".

Так, за даними ПФУ, станом на 31 грудня 2022 року на веб-порталі електронних послуг Фонду було зареєстровано 12,6 мільйона користувачів. У 2022-го приріст користувачів становив 6,17 мільйона людей. У січні-лютому 2023 року кількість користувачів веб-порталу Фонду збільшилася ще на 660,5 тисячі людей.

Водночас, в ПФУ нагадали, що не лише пенсіонери можуть зацікавитися онлайн-сервісами Пенсійного фонду. Наприклад, на порталі працює Пенсійний калькулятор, який дозволяє обрахувати приблизний розмір майбутньої пенсії. Також на сайті електронних послуг ПФУ можна дізнатися свій трудовий стаж.

Однак чисельність користувачів мобільним додатком «Пенсійний фонд» поки що не така вже й велика, наразі вона досягла 850 тисяч людей.

Нагадаємо, кожен, хто користується Інтернетом, може вирішити свої проблеми з ПФУ без стояння в чергах у сервісних центрах. Хоча, не кожен зможе розібратися в інструкціях на головній сторінці веб-порталу ПФУ. А прочитавши фразу: «Для авторизації за КЕП з флешки або з токена вам потрібно виконати такі кроки…», багато хто зітхне й піде займати чергу в сервісний центр і писати паперові заяви. Занадто важкі для сприйняття інструкції, особливо для тих, хто далекий від КЕП, флешок і токенів. Але ж саме таких серед клієнтів ПФУ більшість.

Нагадаємо також, що станом на 1 січня 2023 року в Україні було зареєстровано 10,7 млн пенсіонерів.