UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт спрогнозував зростання курсу долара і вказав, наскільки подешевшає гривня до кінця року

Середній рівень вартості валюти буде не вище 40,5 грн

Середній показник курсу долара США до гривні становитиме наприкінці року не більше 40,5 грн за $1. Наразі сильних коливань валютного курсу ймовірно не буде, оскільки Національний банк активно використовує резерви для коригування курсу національної валюти. Такий прогноз оприлюднив Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Читайте також: Курс валют: бізнес прогнозує девальвацію гривні, ціни зростатимуть

Поточні показники не перевищують 40 грн за долар, проте якщо врахувати динаміку зростання курсу та його зміни протягом року, вартість валюти може змінитися на згаданий вище показник.

Коливання валютного курсу спостерігаються сезонно, зокрема на початку та в кінці року, проте ціновий коридор валюти в цілому є стабільним. Це відбувається внаслідок того, що НБУ має достатні ресурси для регуляції на валютному ринку, і такі тенденції будуть зберігатися тривалий час, зокрема до кінця цього року і далі.

Раніше експерти прогнозували курс долара до гривні на рівні 44 грн. Аналітики називали основними факторами, що впливають на зростання долара, — це зовнішньоекономічна, політична і військова ситуація в нашій країні. Частково на курс впливає згортання торгівлі – скорочення експорту і зростання імпорту.