На відміну від інших секторів української промисловість, які серйозно просіли за час війни, харчовикам вдавалося зберігати обсяги виробництва. Про це пише Євген Ангел, старший науковий співробітник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, у матеріалі «Харчова промисловість: апетит хороший, але є над чим працювати».
«Від липня бачимо лише позитивну динаміку відновлення виробництва в харчовій галузі. В результаті у вересні вже 38% опитаних підприємств галузі повідомили, що збільшували обсяги виробництва, а лише 12% зменшували. Індекс зміни виробництва досягнув рекордних +0,26 (при +0,05 для всіх переробних підприємств в цілому)», - зазначає він.
Також автор зазначає, що якщо в травні та червні харчова галузь була в загальному песимістичному тренді щодо загальноекономічної ситуації, то від липня більш швидкими темпами відновлювала оптимізм.
З іншими матеріалами автора можна ознайомитися за посиланням.