UA / RU
Підтримати ZN.ua

Економіка Китаю в II кварталі зросла на 6,9%

Зростання перевищило офіційний прогноз.

ВВП Китаю за підсумками другого кварталу 2017 року зріс на 6,9%, що істотно краще офіційного прогнозу і очікувань експертів, пише "Прайм" з повиланням на дані державного статистичного бюро Китаю.

"Згідно з попередніми підрахунками, зростання ВВП Китаю в другому кварталі 2017 року склало 6,9%", - говориться в доповіді статистичного бюро Китаю.

Відповідно, зростання ВВП Китаю в першому півріччі 2017 року також склало 6,9%.

Показник виявився краще офіційного прогнозу і очікувань експертів. Аналітики, опитані агентством Рейтер, прогнозували зростання ВВП у другому кварталі на рівні 6,8%.

Експерти Міжнародного валютного фонду після проведення щорічного перегляду економіки Китаю прогнозували зростання ВВП країни в 2017 року на 6,7% і в середньому на 6,4% у 2018-2020 роках.

Влада країни встановила планку зростання ВВП цього року на рівні 6,5% і вище.

Темпи зростання ВВП Китаю в 2016 році сповільнилися до 6,7% проти 6,9% в 2015 році, що стало найгіршим показником за останні 26 років, однак це збіглося з офіційними прогнозами влади, озвученими на початку 2016 року.

Нагадаємо, що китайська сторона готова взяти участь у реалізації проекту створення в Україні потужностей з виробництва ядерного палива для українських АЕС.

Повідомлялося, що Фонд державного майна України і китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange (BOCE) уклали угоду купівлі-продажу 99,9% акцій "Українського банку реконструкції і розвитку" (УБРР).