UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дві платіжки за газ – це правильно, але Кабмін працює над їх об'єднанням – Гончарук

За його словами, НКРЕКП прийняла рішення ввести дві платіжки, але уряд може його змінити.

У Кабінеті міністрів України працюють над тим, щоб об'єднати дві платіжки за газ та його доставку до споживача в один платіж. І хоча рішення приймає регулятор – НКРЕКП, політику формує уряд. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час виступу в парламенті 7 лютого.

"Дві платіжки – це правильний крок, але дійсно, правильніше було б, щоб людина отримувала одночасно і одним документом. Тобто правильно розділити ці послуги, але організувати платіжки за них в один документ. Ми зараз над цим працюємо", – сказав він.

Гончарук зазначив, що рішення про поділ платіжок прийняла Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), але саме Кабмін формулює політику в цій сфері, тому намагається об'єднати платіжки.

"Це питання виключно комунікації", – сказав прем'єр.

Читайте також: Зміцнення гривні і тепла зима: Гончарук назвав причини недовиконання доходів до держбюджету

Раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що загальна цифра в двох платіжках за газ не повинна перевищувати ціну, яка сформована за місяць. Тобто, коли споживач виведе остаточну цифру оплати, сума не повинна перевищувати ціну на газ, сформовану за місяць в даному регіоні.

Нагадаємо, що у січні ціни на газ в платіжках українців знизились на 12%. При цьому "Нафтогаз" погрожує у лютому зупинити опалення 37 боржників-виробників тепла.