UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дубілет оскаржить рішення ВАКС про заочне розслідування щодо розтрати грошей "ПриватБанку"

Він упевнений, що така форма розслідування не може застосовуватись у його випадку.

Екс-керівник "ПриватБанку" Олександр Дубілет має намір оскаржити рішення Вищого антикорупційного суду (ВАКС), що задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та дозволив заочне розслідування причетності Дубілета до розтрати близько 8 млрд грн у 2016 році. Про це пише LIGA.net з посиланням на відповідь агентства EFCOM, яке представляє інтереси екс-голови банкку.

"Рішення щодо застосування заочної процедури я оскаржуватиму. Сподіваюся, що апеляційний суд дозволить мені висловити свою позицію", – йдеться у його заяві.

Також він вважає, що заочна форма розслідування не може застосовуватись у його випадку.

"Застосування такої процедури до мене незаконне, оскільки я співпрацюю зі слідчими органами, особисто брав участь у судовому засіданні із засобами відеоконференції. Вже сам цей факт свідчить про те, що я не ховаюся і готовий виконувати свої процесуальні обов'язки… що я не ховаюся, слідству відомі мої контакти, я готовий брати участь у розслідуванні", – стверджує Дубілет.

Нагадаємо, що Дубілет наразі не заарештований. Раніше, у серпні поточного року, ВАКС своїм рішенням відмінив заочний арешт екс-керівника банку.

Читайте також: «Приватбанк» спростував заяви адвокатів Суркіса: ніяких грошей братів у банку немає

ВАКС 28 жовтня погодив заочне розслідування щодо Дубілета. Як заявив Центр протидії корупції, сам Дубілет взяв участь у засіданні у режимі відеоконференції. Він продемонстрував суду український та ізраїльський паспорти та зазначив, що повертатися в Україну не збирається, остільки йому "загрожує небезпека".

15 лютого Національне антикорупційне бюро заявило про оголошення підозри в розтраті 8,2 млрд грн трьом колишнім топ-менеджерам "ПриватБанку" : голові правління, його заступнику та керівнику департаменту міжбанківських операцій банку.

2 червня Вищий антикорупційний суд заочно заарештував Олександра Дубілета, якого підозрюють за двома епізодами розтрати коштів установи. Заочно його взяли під варту, оскільки він зараз проживає в Ізраїлі.

Як писало ZN.UA, є мільйон причин, чому Приватбанк не можна повертати колишнім власникам, але головна одна - це буде визнання повної неспроможності української держави і чинної влади. Детальніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Великий куш у Верховному суді".