UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога Україні від союзників склала 7 млрд доларів за три місяці — Шмигаль

При цьому лише одна Німеччина за ці три місяці заплатила Росії понад 200 мільярдів доларів за нафту та газ.

За понад три місяці війни в Україні, союзники України підтримали фінансову систему нашої держави на загальну суму у 7 мільярдів доларів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Щодня ми працюємо і ведемо перемовини, аби допомога збільшувалася. Наприклад, сьогодні затвердимо умови залучення фінансової підтримки від Уряду Канади на суму майже 800 млн доларів. Раніше наші канадські друзі вже надали підтримку на майже 400 млн доларів, і ми вдячні за ці дуже важливі для України кошти», — зазначив Шмигаль.

Голова українського уряду повідомив, що влада розвиває спільні проєкти із європейськими партнерами. Приміром, вже є проєкт Угоди з Європейським Союзом, який передбачає виділення Україні 330 млн євро.

Шмигаль також подякував європейським партнерам за погодження 6-го пакета санкцій проти РФ, який включає часткове ембарго на нафту. Як зауважив прем’єр, кремлівський режим може втратити від 10 до 25 млрд доларів від цього рішення, і це додатково позбавить його можливості фінансувати війну проти України.

Проте варто згадати, що за час розв’язаної Росією війни з Україною, країна агресор отримала сотні мільярдів євро від тих самих європейських партнерів України. Одна лише Німеччина сплатила за газ та нафту понад 200 мільярдів доларів США.

І буде продовжувати платити на умовах країни-окупанта, адже стало відомо, що німецькі компанії Uniper і RWE перейшли на оплату російського газу за запропонованою Москвою схемою в рублях, яка передбачає оплату через рахунок у «Газпромбанку».

Читайте також: Шольц дасть Греції нові БМП, а та передасть Україні старі радянські

Нагадаємо, що у поточному місяці Україна отримає від міжнародних партнерів до $2 млрд з необхідних $5 млрд щомісяця.