UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для завершення будівництва метро "Теремки" Київ взяв кредит на півмільярда гривень

Кошти, взяті у кредит, витратять на погашення заборгованості перед метробудівцями за роботи з будівництва.

Київська міська рада на сесії 23 жовтня схвалила залучення КП "Київський метрополітен" кредиту у розмірі 500 мільйонів гривень на оплату виконаних робіт з будівництва станцій метро на Теремки. За ухвалення відповідного рішення проголосували 79 депутатів.

Згідно з рішенням, кошти у розмірі не більше 500 млн грн буде направлено на покриття заборгованості підприємства перед метробудівцями за роботи з будівництва ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метро від станції "Виставковий центр" до Одеської площі. Витрати на погашення та обслуговування кредиту здійснюватимуться за рахунок власних коштів Київського метрополітену та будуть враховані у тарифі на перевезення.

Також депутати внесли зміни до міськбюджету-2013 і програми соціально-економічного розвитку Києва на 2013 рік. Зокрема, місто отримало асигнування з держбюджету у розмірі 167,4 мільйона гривень на будівництво Подільського мосту.

Також додатково виділено 75 млн гривень на капітальні вкладення, зокрема 70 млн гривень - на будівництво станції метро "Теремки" та 5 млн гривень на спорудження каналізаційних колекторів. !zn

Читайте також:

Столична влада затвердила ймовірні назви станцій метро на Троєщину

У Київському метрополітені прокуратура знайшла порушень майже на 13 мільйонів

У Києві на "синій" гілці метро з'являться дві наземні станції