UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для відновлення Німеччини після повені необхідно до 30 млрд євро

В результаті повені загинуло 188 осіб.

У Німеччині оцінили збиток, нанесений негодою і повенями в липні поточного року в Північному Рейні-Вестфалії та Рейнланд-Пфальц. Для відновлення втрат необхідно 20-30 мільярдів євро. Про це заявив кандидат у канцлери Німеччини від консервативного блоку ХДС/ХСС Армін Лашет, повідомляє DW.

За його словами, тільки в Північному Рейні-Вестфалії пошкоджено понад 150 шкіл, принаймні вісім з них настільки серйозно, що навіть їх обмежена робота неможлива. Крім того, було пошкоджено понад 200 дитячих садків і така ж кількість кабінетів лікарів, а також понад 50 аптек.

"Повінь 14 і 15 липня була, мабуть, самим стихійним лихом, якого зазнала земля Північний Рейн-Вестфалія за час існування ФРН. Після всього, що я бачив за останні кілька тижнів, я все ще глибоко вражений", - сказав Лашет.

Всі німецькі землі вже заявили про готовність внести необхідну суму в національний фонд відновлення.

Як повідомлялося, в результаті повені, викликаної сильними дощами, загинули щонайменше 188 осіб. Доля багатьох людей досі невідома.

Читайте також: В Україні переважатиме сонячна погода

Раніше повідомлялося, що влада Німеччини витратять на відновлення регіонів після повені 10 млрд євро. Бюджет відновлення будуть виділяти в рівних частках регіони і федеральна влада.

Як писало Financial Times, наслідки повені будуть визначати політику Німеччини.