UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держпродспоживслужба попередила про зниження якості деякої продукції у 33 рази

Серед продукції, що не відповідає стандартам, техніка, іграшки та взяття.

Регулятор за підсумками минулого року знайшов понад 350 тисяч одиниць продукції, що не відповідала необхідним вимогам. Це в 33 рази більше, ніж у 2020 році, коли було виявлено 10,7 тис. одиниць невідповідної продукції. Про це йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби. 

Найчастіше не відповідало вимогам електричне та електронне обладнання, радіообладнання, мийні засоби, іграшки та взуття.

Загалом у сфері державного ринкового нагляду у 2021 році було проведено більше 2,2 тис. перевірок характеристик продукції, за підсумками яких було вжито 7,3 тис. обмежувальних заходів та застосовано штрафних санкцій на суму 40,8 млн грн. 

Читайте також: Працівникам державних сервісів заборонили скандали: затверджено стандарти якості держпослуг

Нагадаємо, що наприкінці січня Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) ухвалив рішення, яким визнав недійсною Постанову Кабміну № 89 про скасування мораторію на проведення певних видів податкових перевірок. І зараз весь бізнес завмер і чекає, що ж буде з перевірками після того, як рішення суду набуде чинності.

Вже понад рік як контролюючі органи відновили перевірки суб'єктів господарювання. У кожному органі, який має право на такі перевірки, щорічно розробляються відповідні плани-графіки. Публікуємо такі графіки в одному місці.