UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держфінмоніторинг підвів підсумки року, у тому числі щодо протидії російській агресії

Щомісяця зростала кількість заблокованих службою фіноперацій.

Державна служба фінансового моніторингу України підвела підсумки року, що добігає кінця. Станом на 29 грудня передано дані по підозрілим фінансовим операціям на загальну суму 157,2 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Держфінмоніторингу.

Крім того, за результатами діяльності служби заблоковано фіноперації на суму 12,3 млрд грн. Також на аналогічну суму за матеріалами служби накладено арешти на корпоративні права.

Особливим досягненням у Держфінмоніторингу вважають свою протидію військовій агресії РФ проти України. Зокрема було припинено членство Росії у FATF, Росію виключено із Комітету експортерів Ради Європи MONEYVAL, зупинено членство підрозділу фінансової розвідки РФ в EG. Крім іншого, було заблоковано 2581 рахунки колаборантів та інших підозрілих осіб.

Раніше Державна служба фінансового моніторингу повідомляла, що Євросоюз у межах 12-го пакету санкцій проти РФ через її вторгнення в Україну запровадив обмежувальні заходи щодо російського підрозділу фінансової розвідки та його керівника.