UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати ВР не звільнили голову Фонду держмайна

Його хотіли призначити міністром. 

Депутати Верховної Ради в середу, 4 вересня, не змогли звільнити голову Фонду державного майна України Віталія Коваля. Хоча напередодні він написав заяву. 

"ВР не підтримала відставку голови Фонду держмайна В. Коваля. Без звіту та особистої присутності у залі. За – 225 слуги та ОПЗЖ", - написала Ірина Геращенко.

Екс-очільник Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль наприкінці минулого року був призначений головою Фонду держмайна, тобто пропрацював у ФДМУ менше року.  

Нагадаємо, що Коваль написав заяву на звільнення, у якій зазначив, що прагне покинути посаду відповідно до пункту 12 частини 1 статті 85 Конституції України та статті 7 Закону України “Про Фонд державного майна України”.

Читайте також: Зеленський звільнив Ростислава Шурму

Також народний депутат Ярослав Железняк припустив, що Віталія Коваля можуть розглянути на посаду міністра аграрної політики та продовольсьства або ж міністра промислової політики.

Повідомлялось, що Рада планує цього тижня звільнити чотирьох міністрів, призначити їх заміну, а також зробити призначення у кількох міністерствах, які уже тривалий час залишаються без очільників.